Aktivnosti

ZIMSKI POHOD NA SNEŽNIK

NEDELJA 27 JANUAR 2022 – ZIMSKI POHOD NA SNEŽNIK

Veterani PVD SEVER za Primorsko in Notranjsko smo smet združili pohodniške koraki s kolegi Veterani SEVER Severne Primorske in se podali na zimski pohod na Snežnik. Kljub ne preveč dobri vremenski napovedi, smo se veterani obeh društev, ki smo do sedaj že večkrat združili pohodniške cilje podali na zasneženi in vremensko vedno neugoden 1796 visok Snežnik.
Že na startu nas je na Svinščakih pričakalo zasneženo in vetrovno mrzlo vreme. Naši člani, ki nas logistično podpirajo, so nas v koči na Svinščakih pričakali s čajem+, tako smo bili pripravljeni, da se podamo na pot proti vrhu Snežnika. Vremenske razmere so bile pričakovane, ter primerne za zimski vzpon na Snežnik. Tik pod vrhom nas je pričakal orkanski veter in poledenel sneg. Po krajšem postanku v bivaku, in želji da kljub orkanskemu vetru naredimo skupinsko fotografijo na vrhu, smo to željo opustili. Pri vetru ki piha cca 140 km/h, se seveda na vrhu ni dalo obstati.

Za vzpon smo potrebovali približno tri ure, za spust pa dve. Ob povratku so nam gostitelji v koči pripravili topel obrok in tudi za žejo je bilo poskrbljeno.

Priložene fotografije povedo več kot napisane besede.

 

Besedilo: Franko Zadnik
Foto: Franko Zadnik, Štef Domjan