Aktivnosti

PROGRAMSKO VOLILNA SKUPŠČINA

Delegacija PVD SEVER za Primorsko in Notranjsko, se je v soboto 19. 03.2022 v Radencih udeležila PROGRAMSKE VOLILNE SKUPŠČINE Združenja SEVER.

V letih 2020 in 2021,  zaradi  epidemiološke situacije, se skupščina ZPVD SEVER ni izvedla na običajen način. Poleg tega da je bila  letošnja   skupščina tudi volilna, je bil opravljen  tudi pregled dela za zadnje dve leti.
Skupščino pa so s svojo prisotnostjo počastili tudi praporščaki s praporji policijskih društev iz cele Slovenije.
V prvem delu je predsednik ZPVDS dr. Tomo Čas predstavil opravljeno delo za leto  2020 in  2021. Sledil je svečani del podelitve priznanj posameznikom, organizacijam in lokalnim skupnostim.

Za leto 2020 je priznanje ZPVD SEVER za pomoč in podporo pri delovanju našega društva, dobila organizacija Salonit Anhovo d.o.o., ter županja Občine Divača gospa Alenka Štrucl Dovgan.

Za leto 2021 pa je priznanje ZPVD SEVER za svojo angažiranost pri delu v našem društvu dobil Vojko OTONIČAR.

V drugem delu skupščine  so potekale volitve predlaganih kandidatov  v organe ZPVDS. Delegati so tudi za naslednja štiri leta  vodenje zveze zaupali  dosedanjemu predsedniku dr. Tomo Času.  Izvoljeni  so bili tudi  trije podpredsedniki, člani Nadzornega odbora in Častnega razsodišča.

Vsem izvoljenim kandidatom iskrene čestitke in veliko uspehov pri vodenju ZPVDS, seveda z podporo vseh Policijskih veteranskih društev  SEVER.

 

Tekst: Franko Zadnik
Foto: Franko Zadnik, Vid Šibelja.