Aktivnosti

Tradicionalna slovesna prireditev posvečena občinskemu prazniku Občine Sežana

V nedeljo, 25. avgusta 2019 je na Ocinci pri Štjaku v sodelovanju z ZB za vrednote NOB Sežana, Občino Sežana in Lovsko družino Vrabče – Štjak, potekala tradicionalna slovesna prireditev posvečena občinskemu prazniku Občine Sežana dne, 28.8.2019 in v spomin na prihod prve partizanske čete na Kras, 28. avgusta 1941 in začetek oboroženega upora proti okupatorju.

Navzoče sta pozdravila tov. Bojan PAHOR – predsednik ZB za vrednote NOB Sežana in g. David ŠKABAR – župan Občine Sežana. Slavnostna govornica pa je bila ga. Saša LIKAVEC SVETELŠEK, županja Občine Hrpelje-Kozina, ki je podala realen prikaz današnjega stanja v družbi. Kulturni program, ki ga je predstavila, vodila in povezovala Ana GODNIK so oblikovali; Mladi harmonikarji “InMusic” iz Sežane z dirigentko Mikelo URŠIČ in igralec-recitator Igor ROJC.

Poleg še živečih borcev NOB, uglednih gostov, županov, številnih domačinov iz okoliških vasi Krasa in Primorske so se slovesnosti udeležili številni veterani osamosvojitvene vojne ZVVS, veterani Društev Sever in praporščaki različnih domoljubnih organizacij s prapori.

Tekst, fotografije in video zapis
Vid Šibelja