Aktivnosti

Dobrodelna strelska tekma za malega Krisa

Dne 6.10.2019 smo člani strelske sekcije »SEVER – za Primorsko in Notranjsko« v sodelovanju z Policijsko upravo Koper, na društvenem strelskem vadbišču Černotiči organizirali dobrodelno strelsko tekmovanje na katerem smo zbirali denarno pomoč za 19-mesečnega dečka Krisa. Tekmovanja se je udeležilo 43 strelcev in strelk, med njimi  strelci veterani, policisti, vojaki in športni strelci iz Slovenije, Italije in Hrvaške. Tekmovalo se je posamično v dinamičnem streljanju z pištolo kalibra 9mm, pištolo kalibra 45.ACP, v kategoriji open, kategoriji ženske in v novi kategoriji PCC.

V uvodnem govoru predsednika društva Steffe Fabia smo se spomnili tudi na pred kratkim tragično v službi preminula policijska kolega iz Trsta  Pierluigi Ritta in Matteo Demenego in jima namenili minuto tišine.

Samo tekmovanje lahko označimo za uspešno saj smo za dečka Krisa zbrali denarni prispevek v višini 1000 € katerega bomo predali humanitarni organizaciji, katera bo poskrbela, da donacija prispe v prave roke.

Za konec bi se še enkrat rad zahvalil vsem sodelujočim ki so s tem pokazali čut humanosti bodisi na tekmovanju kakor tudi pri pripravi tekmovanja, ki so s svojimi dobrodelnimi prispevki pomagali malemu Krisu.

Predsednik društva
Fabio Steffe