Aktivnosti

Zimski pohod na Snežnik

Nedelja, 25. februar 2024

V pohodniški sekciji PVD SEVER za Primorsko in Notranjsko smo letos že četrtič organizirali pohod na Snežnik, tretjič zimskega. Na pohodu so se nam spet pridružili kolegi Veterani SEVER Severne Primorske. Kljub ne preveč dobri vremenski napovedi, se nas je na pohod podalo 18 pohodnikov. Izhodiščna točka pohoda Sviščaki, nas je letos pričakala le z vzorcem snega, na polovici poti pa je bilo snega ravno dovolj za prijetno hojo. Tako kot se za vrh Snežnika spodobi, nas je pričakala bolj zasnežena in ledena pohodniška pot. Koča in vrh Snežnika v burji in rahlem sneženju in seveda brez razgleda.  Ob povratku se je tudi vreme izboljšalo do te mere, da smo bili nagrajeni z lepim razgledom proti  Kvarnerskemu morju ter vse do Nanosa in proti Alpam. Sicer pa fotografije povedo več kot vse besede.

Po povratku do Sviščakov, smo se, tako kot se ob zaključku pohoda, v koči ob hrani in pijači ter  prijetnem vzdušju zadržali še kar nekaj časa. 

Zahvala našemu članu, iz Odbora Notranjska, ki je spet poskrbel za rezervacijo koče, ter ob pomoči ožjih družinskih članov tudi za dobro hrano, katero nam je postregla logistika ob povratku s pohoda.   

Tekst: Franko Zadnik
Foto: Franko Zadnik, Štef Domjan