Aktivnosti

Praznik občine Sežana – Ocinica

Delegacija PVD SEVER za Primorsko in Notranjsko se je skupaj z  praporjem in praporščakom udeležila osrednje proslave ob prazniku občine Sežana na Ocinci pri Štjaku.

Občina Sežana praznuje svoj praznik 28. avgusta, v spomin na prihod prvih partizanskih čet na Kras in začetek oboroženega upora proti okupatorju. S proslavo na Ocinci, katere se vsako leto udeležuje vse večje število tako domačinov kot drugih obiskovalcev, občina Sežana tako zaključuje praznovanje občinskega praznika.

Prisotne na proslavi sta pozdravila Andrej Sila, župan občine Sežana in Bojan Pahor, predsednik združenja za vrednote NOB Sežana, kateri je tudi predstavil aktivnosti partizanov na tem delu Primorske.

Slavnostni govornik Pavel Skrinjar, častni občan občine Sežana, pa je v svojem govoru dal glavni poudarek na tisočletne želje naših prednikov po lastni državi in njihovem stalnemu boju po ohranjanju svojega, slovenskega jezika.

Kulturno noto proslavi pa so dali: moški pevski zbor Lokev-Tabor in pevci in plesalci Kulturnega društva Borjač iz Sežane.

 

Tekst: Franko Zadnik
Foto: Franko Zadnik, Vid Šibelja