Aktivnosti

MINISTER HOJS SPET IZKORIŠČA SVOJ MINISTRSKI POLOŽAJ ZA OSEBNA OBRAČUNAVANJA IN DISKREDITACIJE

Za obračun s “prvoodstavljeno” generalno direktorico policije Tatjano Bobnar in njenim namestnikom Tomažem Pečjakom je povsem neumestno zlorabil Policijski orkester in Zvezo policijskih veteranskih društev Sever.

Vsi namišljeni očitki, ki letijo na zvezo in društva Sever o samovoljni uporabi uslug policijskega orkestra in službenih vozil policije imajo zgolj dva motiva. Prvi je dokazati bivši generalni direktorici policije negospodarno uporabo in oškodovanja državnega premoženja, čeprav so bile vse usluge policijskega orkestra in uporabe vozil vedno potrjene z letnim načrtom. Drugi pa je nasprotovanje Zveze društev Sever nezakoniti podelitvi Zvezi društev za vrednote slovenske osamosvojitve – ZVSO, katere soustanovitelj in večletni predsednik je bil Aleš Hojs, statusa društva, ki deluje v javnem interesu na področju vojnih veteranov. Če vemo, da se je večina članov ZVSO med osamosvojitveno vojno komaj rodila in da gre za strankarsko jasno profilirano društvo, je povsem jasno, zakaj so bili karierni policisti, ki so v svoji delovni dobi preživeli vsemogoče in aktivno sodelovali v osamosvojitveni vojni, odločno proti. Tudi minister Hojs v vojni ni izpostavil ne svojega premoženja in ne življenja za domoljubne ideale, ki jih zdaj tako vehementno zastopa z lažmi in podtikanji.
Toda da ne bi zganjali demagogije po Hojsovo, smo dolžni nekaj kratkih pojasnil, ki bodo jasno in nedvoumno dokazali ministrove laži.

Minister za red pri glasbi

Nič več samopostrežbe s policijskim orkestrom

Združenje Sever postaja nočna mora ministra Hojsa