Aktivnosti

Dobrodelna prireditev “Miklavž na motorju” v Trstu

Tudi letos športno društvo Roberto Tommasi iz Trsta ki deluje pod okriljem Mestne policije Trst (Polizia municipale Trieste) v sodelovanju z vsemi ostalimi varnostnimi operativnimi službami ter s najpomembnejšimi motorističnimi skupinami iz pokrajine, organizira v mestnem jedru Trsta »Piazza Unita« dobrodelno tradicionalno motoristično prireditev “Miklavž na motorju 2023”.

Že tradicionalno sodeluje tudi slovenska policija, PU Koper, Postaja prometne policije Koper in Policijsko veteransko društvo Sever za Primorsko in Notranjsko z delegacijo.

Letos se je prireditev odvijala v soboto 2. 12. 2023 ob 14. uri v Trstu, ko se je motoristična povorka, sestavljena iz več kot 400 motoristov in vozil zbrala na glavnem trgu v Trstu.

Zbrana finančna in druga sredstva so bila podarjena sirotišnici, otrokom žrtvam vojn in otrokom brez staršev.

Dobrodelna prireditev je zelo odmevna v javnosti in poleg dobrodelnosti italijanskih varnostnih organov smo se pridružili tudi mi in s tem potrdili humanost in dobrodelnost slovenske policije tudi v tujini.

V delegaciji z službenim vozilom PPP Koper so sodelovali predsednik veteranov policije Fabio Steffe, policistka in policist PPP Koper in policist pomorske policije Koper.

Za nudeno pomoč se zahvaljujemo GPU.

Predsednik društva Sever
Fabio Steffe