Aktivnosti

Dan samostojnosti in enotnosti – nočni pohod na Slavnik

Pohodniki Pohodniške sekcije PVD SEVER za Primorsko in Notranjsko leto običajno začnemo z nočnim pohodom v Dražgoše. Letos smo se odločili da tudi zaključimo z nočnim pohodom. Izbrali smo 1028 m visok Slavnik. S pohodom pa smo želeli tudi počastiti državni praznik Dan samostojnosti in enotnosti.

Zbrali smo se na parkirišču pri športnem parku v Podgorju, seveda še pred nočjo. Na vrh Slavnika smo se podali po »ta strmi poti« in vrh dosegli po 1:20 uri hoje. Računali smo da bomo z vrha imeli tudi razgled proti obali, vendar na je dočakala nižka oblačnost, tako da z razgledom ni bilo nič. Kljub vetrovnemu in mrzlemu vremenu smo se nekaj časa  zadržali na vrhu Slavnika, z obveznim vpisom v planinsko knjigo in za spomin je nastalo še nekaj fotografij.

Za pot v dolino smo izbrali daljšo in lažjo pot. Pohod smo zaključili v koči LD Rižana, kjer so nam lovci pripravili ta pravi lovski golaž, ki so nam ga seveda postregli naši logisti. Hvala lovcem LD Rižana. V koči smo se zadržali še kar nekaj časa, med tem pa seveda delali načrte za leto 2024. 

Vsem pohodnikom tudi v prihajajočem letu želimo srečno in veliko varnih korakov.

Tekst in foto: Franko Zadnik