Aktivnosti

3. državno prvenstvo ZPVD Sever v streljanju z zračno puško

20. maja 2023 je bilo Policijsko veteransko društvo Sever za Primorsko in Notranjsko gostitelj 3. državnega prvenstva ZPVD Sever v streljanju z zračno puško, ki je bilo izvedeno na sodobnem avtomatskem strelišču SK Izola. Tekmovanja se je udeležilo 14 ekip strelk in strelcev iz 11 društev Sever.

Ob otvoritvi prvenstva sta udeležence pozdravila Fabio Steffé, predsednik PVDS za Primorsko in Notranjsko in Damjan Sever, predstavnik PU Koper, udeležence je prijazno nagovoril tudi župan Občine Izola Milan Bogatič, predsednik ZPVDS dr. Tomaž Čas pa je prvenstvo uradno otvoril  in tekmovalkam in tekmovalcem zaželel mirno roko in oster pogled.

V ekipni konkurenci je prvo mesto z doseženimi 504 točkami osvojila ekipa PVD Sever za celjsko območje v sestavi Janez Sašek, Dejan Matek in Boris Gorišek. Drugo mesto je osvojila prva ekipa PVD Sever za Primorsko in Notranjsko v postavi Aljoša Frank, Dejan Grandič in Kristjan Kontrec, z osvojeno 501 točko, tretja pa je bila ekipa PVD Sever za Koroško, za katero so streljali Štefan Kos, Jože Verdinek in Vito Mithans, z osvojenimi 499 točkami.

Najboljši rezultat 3. državnega prvenstva in s tem naslov policijskega veteranskega državnega prvaka v streljanju z zračno puško za leto 2023 je dosegel član PVD Sever Zasavje Anton Mohorko (176 točk), drugi je bil Aljoša Frank, PVD Sever za Primorsko in Notranjsko (175 točk), tretji pa Štefan Kos iz PVD Sever za Koroško (174 točk).

Zaključna slovesnost prvenstva s podelitvijo medalj in pokalov najboljšim posameznikom in ekipam je bila v Gostišču Jasna nad Izolo. Pokale in medalje sta podelila dr. Tomaž Čas in predsednik Komisije za šport pri ZPVDS mag. Darko Repenšek, praktične nagrade (knjigo Povezani (tudi) skozi šport, ki prikazuje športno dejavnost v ZPVDS v preteklosti) pa so najboljši trije prejeli iz rok predsednika društva organizatorja tega DP Fabia Steffeta.

Ob koncu se je predsednik komisije za šport Repenšek s posebnimi pisnimi zahvalami ZPVD Sever zahvalil vsem, ki so prispevali k odlični organizaciji in izvedbi državnega prvenstva: Aljoši Franku, Fabiu Steffétu, Giulianu Ritoši, Boštjanu Severu in Dejanu Grandiču ter društvoma SK Izola in PVD Sever za Primorsko in Notranjsko, za katerega je bila to prva organizacija kateregakoli državnega prvenstva, ki potekajo pod okriljem ZPVDS od leta 2013.

Rezultati – ekipno
Rezultati – posamezno

Besedilo: ZPVD Sever
Foto: PVD Sever za Primorsko in Notranjsko