Aktivnosti

Tudi mi imamo srce!

Pozdravljene članice in člani Policijsko veteranskega društva SEVER za Primorsko in Notranjsko ter ostali. Preživljamo čudne in zaskrbljujoče dneve, tedne, mesece, kmalu bo leto naokrog, plujemo v megli in obale ni še videti, občutek je, kot da se vrtimo v krogu s pokvarjenim kompasom, megla pa se noče dvigniti, zmanjkuje pa goriva, upajmo pa vsaj na veter, da dvignemo jadra in kmalu prispemo na cilj, vsaj kar se tiče zdravstvenih razmer v državi in zunaj naših meja. Vendar moramo verjet in upat v boljše čase, saj po dežju vedno posije sonce.
Pa pojdimo naslovu članka naproti. Policijsko veteransko društvo SEVER za Primorsko in Notranjsko je poleg vseh svojih aktivnosti že večkrat dokazalo da imamo srce, čut do naših članic in članov, do policistk in policistov, članov njihovih družin, kakor tudi drugih državljank in državljanov Republike Slovenije.
Smo prostovoljno in neprofitno nevladna organizacija oz. društvo, ki deluje v javnem interesu, zato so naše finančne zmožnosti omejene.
Imamo pa nekaj, kar ljudem primanjkuje, imamo pridne člane društva in čustvenega dolgoletnega in neutrudljivega predsednika društva Fabia Steffeta, ter upravni odbor, ki deluje kar se da s vso močjo. Razumljivo v danih razmerah, ki nas spremljajo v tem času. Nespametno bi bilo pisati komu vse smo do sedaj pomagali v izogib, da ne bi koga izpustili. Tu gre pohvalit predvsem našo strelsko sekcijo ki je neštetokrat organizirala dobrodelne strelske tekme in finančna sredstva namenila potrebnim, kateri so potrebovali našo pomoč. Prav tako smo že večkrat sodelovali v akciji zbiranja zamaškov, tako za naše člane, policistkam in policistom kakor tudi njihovim družinam, tuji nam niso bili tudi drugi državljani, ki ne nosijo modre uniforme.
Za osvežitev spomina, z zamaški smo pomagali kolegu iz Severno Primorskega društva Sever, kateri je utrpel hude poškodbe z eksplozivnim telesom in potreboval sredstva za proteze rok, s podobno akcijo smo policistki na Ilirsko Bistriškem predali poln kombi zamaškov, s prodajo naših in ostalih zamaškov je omogočila terapije za svojega otroka. Verjemite ko sva s predsednikom videla njenega otroka so nas prevzela čustva, ki spadajo med herojska dejanja. Res žalost za politiko in državo ki še po 30. letih ni dobila opevanega Švicarskega recepta za blaginjo, žalost za zdravstvo ki ne mora pomagat vsem.
Tokrat pa sem nabral polno avto-prikolico vreč napolnjenih z zamaški, ki sva jih skupaj s predsednikom Fabiom Steffetom pred dnevi predala predsednici društva Palčica pomagalčica in dobrodelnih škratkov Larisi Štoka, učiteljici na OŠ Antona Ukmarja, njena desna roka je tudi učiteljica na OŠ Koper Katarina Podgajski in seveda njihovi članice in člani. Z njihovo aktivnostjo in prizadevnostjo je za KRISA vstala na noge cela Slovenija.
Larisina ekipa v teh dneh zaključuje podobno humanitarno zgodbo in bo mali princeski LARI omogočila operacijo v tujini, da bo lahko tekala, se igrala in veselila s prijatelji.
Spoštovane članice, člani in ostali, tudi z zamaškom na zamašek bomo močnejši, pa čeprav morda za začetek zgleda smešno, na terenu pa ni, nasprotno, v sekundi se nam lahko življenje obrne na glavo in potem so taki kot mi, taki kot Larisina ekipa in podobni. Zbirajte in nas kontaktirajte ostali nam boste v lepem spominu, nam, predvsem pa tistim ki jim bomo pomagali.
Ob teh in podobnih akcijah so nam vedno stale ob strani policijske enote in PU Koper, Marjetica Koper in Dinos. Vsem se za katerokoli nudeno pomoč iskreno zahvaljujemo.
Bodimo dobri ljudje in ostanimo zdravi.

Robert Živec