Aktivnosti

Memorial Iva Znidarčiča in Dan suverenosti

Dne, 29. septembra 20223, so PPP Koper, ŠD Centaver in Policijsko veteransko društvo Sever za Primorsko in Notranjsko organizirali tradicionalni nogometni turnir v spomin na preminulega policista Iva Znidarčiča in v spomin na Dan suverenosti na nogometnem igrišču v Dekanih za vse Policijske prometne postaje Slovenije in Tržaškega območja.

Nogometnega turnirja se je udeležilo osem (8) ekip Postaj prometnih policij iz Slovenije in sicer PPP Koper, PPP Nova Gorica, PPP Kranj, PPP Ljubljana, PPP Novo Mesto, PPP Celje, PPP Maribor in PPP Murska Sobota. Turnirja sta se udeležili tudi ekipi Polizia Stradale Trieste in Polizia Municipale Trieste.

Po zavzeti in borbeni tekmi sta v finalu igrali ekipi Policijske prometne postaje Murska Sobota in

Polizia Municipale di Trieste. Po izredni fizični kondiciji in požrtvovalnosti je zmagala z 3:2 ekipa Polizie Municipale di Trieste.

Priznanja v imenu PU Koper in PVD Sever je podelila direktorica PU Koper Alenka Korošec Peruzin, najboljšim trem ekipam, kakor tudi pokal za najboljšega igralca ter najboljšega golmana turnirja.

Podelitve priznanj so se udeležili tudi pomočnik direktorja PU Koper Dejan Grandič, načelnik PPP Koper Janko Taurer, pomočnica načelnika PPP Koper Magdalena Eltigani Sabor, predstavnica MO Koper Jasna Softić ter načelnik – Comandante del Corpo della Polizia Municipale di Trieste Walter Milocchi.