Aktivnosti

Letna skupščina ZPVD Sever 2023

V soboto 11.03.2023 smo se člani PVD SEVER za Primorsko in Notranjsko udeležili letne skupščine ZPVD SEVER, ki je potekala v konferenčni dvorani Hotela Perla v Novi Gorici. Letne skupščine se je udeležilo dvanajst članov našega društva, iz vsakega odbora po štirje.

Svečanost na skupščine so s svojo prisotnostjo počastili tudi praporščaki s praporji  vseh društev iz celotne Slovenije. Po skoraj triletnem premoru pa je na skupščini sodeloval tudi kvartet pihal iz Policijskega orkestra.

V uvodnem delu je predsednik ZPVD SEVER dr. Tomo Čas predstavil trenutne aktivnosti, ki se v Združenju izvajajo. Sledil je pregled poročil o delu in o finančnem poslovanju za leto 2022. Sledil je nagovor gostov; župana MO Nova Gorica, ministra za notranje zadeve, v.d. generalnega direktorja policije, v imenu predsednikov veteranskih in domoljubnih društev pa je spregovoril predsednika ZZB.

V drugem delu skupščine je predsednik ZPVD predstavil načrt dela in aktivnosti za leto 2023, generalni sekretar pa je predstavil finančni plan.

Po uradnem delu smo s skupščino zaključili v prijetnem in družabnem vzdušju.

Na povezavi si lahko ogledate posnetek celotne skupščine.

 

 

Tekst: Franko Zadnik

Foto: Franko Zadnik, Vid Šibelja.