Aktivnosti

Strelska tekma za dan suverenosti

V soboto 12. 10. 2024 je na strelišču PVD SEVER ZA PRIMORSKO IN NOTRANJSKO v Črnotičah potekala tradicionalna strelska tekma v spomin na odhod zadnjega vojaka JA iz Slovenije preko Luke Koper in v počastitev dneva suverenosti.

Tekmovanja so se udeležili strelci iz Slovenije, Hrvaške in Italije, vse skupaj 60 strelcev v šestih kategorijah. Tekmovanje je bilo tudi ekipno.

Tekmovanja so se udeležili tudi policisti PU KP, Lokalna in pravosodna policija iz Trsta.

Prisotne je nagovoril Boštjan Sever predsednik območnega odbora Sever OBALA, Krešimir Skeja kot vodja tekmovanja je strelcem razložil sam potek in način tekmovanja, z poudarkom na zagotavljanje varnosti. Tekmovanje je potekalo do 14. ure, nakar je sledilo podelitev priznanj. Prav tako so bile žrebane praktične nagrade, ki sta jih prispevala donatorja BGS in Polenar Tactical.

Po podelitvi medalj in pokalov je sledilo druženje ob hrani in brezalkoholni pijači.

Prvo mesto je prepričljivo  osvojila ekipa Policijskega veteranskega društva Sever za Primorsko in Notranjsko Dušan Mandič, Nejc Kozamernik, Matevž Miklavc in Sebastjan Samsa.

Tine Robin – PU KP je zasedel drugo mesto v kategoriji službeno orožje

Denis Tomšič – PU KP je zasedel tretje mesto v kategoriji službeno orožje

Dušan Mandič – PVD SEVER Primorska in Notranjska je zasedel tretje mesto v najštevilčnejši kategoriji 9mm.

Nejc Kozamernik – PVD SEVER Primorska in Notranjska je zasedel drugo mesto v kategoriji  kal. 45,

Matevž Miklavc – PVD SEVER Primorska in Notranjska je zasedel tretje mesto v kategoriji kal. 45.

Pohvale vsem v ekipi ki so nastopali tudi kot sodniki in po celodnevnem sojenju so tudi tekmovali in prepričljivo zmagali.